Η Συνέντευξη μου στην εφημερίδα PellaNews

Ερώτηση: κ. Δέλλιο κατεβαίνετε υποψήφιος με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση για δεύτερη φορά, πείτε μας για αυτήν σας την επιλογή;

Απάντηση: Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να παρουσιάσω μέσα από την έγκριτη και έγκυρη εφημερίδα σας, στον Λαό της Πέλλας της απόψεις και το όραμα μου.
Πράγματι είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνω υποψήφιος με τον Κυριάκο Βελόπουλο που εκτιμώ ιδιαιτέρως, καθώς γνωρίζω τον ίδιο και την πορεία του εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια συνειδητή επιλογή καθώς η πατρίδα μας, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού από κανέναν. Στις εκλογές του 2019 οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης μου έδωσαν την πρώτη θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους μου, αύξάνωντας τις ευθύνες μου απέναντι τους. Οι πολίτες απεχθάνονται το φθαρμένο πολιτικό σύστημα καθώς αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητα τους, το οικονομικό, κοινωνικό και δυστυχώς κάποιες φορές και ψυχολογικό αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει.

Ερώτηση: Γνωρίζω ότι στον προεκλογικό αγώνα σας κ. Δέλλιο επισκέπτεσθαι καθημερινά πολλές περιοχές στο νομό μας και συνομιλείται με πολλούς συμπολίτες μας, ενημερώνοντας τους για το πρόγραμμά της Ελληνικής Λύσης. Πείτε μας τι σας λένε όλοι αυτοί που συναντάτε και τι έχει αλλάξει στις σκέψεις τους από τις προηγούμενες εκλογές.

Απάντηση: Αυτό που εγώ εισπράτω από τους συμπολίτες μας σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, είναι πως πλέον αντιλαμβάνονται την κρισημότητα αυτών των εκλογών. Η κυβερνητική ανικανότητα από τα κόμματα εξουσίας που μας έφεραν στην δεινή αυτή θέση και η αίσθηση της συνεχούς αστάθειας είναι ο κύριος προβληματισμός τους.

Ερώτηση: Τα χωριά μας και γενικότερα η ύπαιθρος, ερημώνει με αποτέλεσμα να στερείται του παραγωγικού δυναμικού της. Που πιστεύται πως ωφείλεται αυτό κατά την γνώμη σας.

Απάντηση: Οι πολιτικές που ακολούθησαν έως σήμερα τα τρία κόμματα εξουσίας Πασόκ, Ν.Δ και Σύριζα, με τις λάθος αποφάσεις τους, κατάφεραν να καταργηθούν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες από τις μικρές πόλεις και η συγκέντρωση τους στις μεγαλύτερες, θεωρώ πως είναι από τις βασικές αιτίες, αλλά φυσικά δεν είναι μόνον αυτό. Ο νομός μας ως γνωστό εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα, αφού είναι αγροτικός. Η μεγάλη αύξηση στις τιμές ενέργειας και καυσίμων, η αύξηση στις τιμές των λιπασμάτων- φυτοφαρμάκων, η μηδαμινή χρηματοδότηση των αγροτών για να παράξουν, σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων διογκώνουν το πρόβλημα, αναγκάζοντας όλο και περισσότερο τους νέους, να εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και τα χωριά τους.

Ερώτηση: Καθημερινά η Τουρκία, μέσα από την κυβερνητική πολιτική, αλλά και η αντιπολίτευση της στο σύνολο της, μας απειλή ανοιχτά με πόλεμο και πως “θα έρθουν νύχτα”. Πως κρίνετε την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και του Σύριζα στο θέμα αυτό;

Απάντηση: Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ακολουθούν πιστά την πολιτική του κατευνασμού, με πρακτικές που ανοίγουν περισσότερο τις ορέξεις των γειτόνων, ζητώντας όλο και περισσότερα. Στην Ελληνική Λύση, αλλά και εγώ, πιστεύω πως δεν αρκεί να ευχόμαστε, πρέπει να προβλέπουμε. Δεν αρκεί να πιθανολογούμε, πρέπει να σχεδιάζουμε. Δεν αρκεί να ελπίζουμε σε άλλους να μας λύσουν το πρόβλημα με τους γείτονες. Πρέπει μόνοι μας να τους δείξουμε, με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε, πως είμαστε αποφασιμένοι να μην τους επιτρέψουμε να έχουν καμία, μα καμία απολύτως πιθανότητα για παραχωρήσεις Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ερώτηση: Κλείνοντας θα ήθελα να τοποθετηθείτε για το όραμα σας για τον νομό μας.

Απάντηση: Πρίν σας απαντήσω στην ερώτηση θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες του νομού μας. Ασχέτως του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ θα προσπαθώ πάντα για καλύτερο σύστημα υγείας, ανάπτυξη της οικονομίας και ισονομία για όλους, ασφαλές οδικό δίκτυο και φυσικά επιστροφή των νέων στην πατρίδα τους. Αν τα πετύχουμε αυτά τότε θα έχει εκπληρώθεί και το δικό όραμα μου για την Πέλλα μας.